Sovelluksia oppimisen tueksi

OBi sanapilvi

Tee muistiinpanoja

TodaysMeet

Jos vihkoon kirjoittaminen tuntuu tylsältä, voit kirjoittaa muistiinpanot yksin, työparisi kanssa tai vaikka yhdessä koko opetusryhmän kanssa TodaysMeetissä. Tarvittaessa voit tulostaa muistiinpanot itsellesi.

Muistiinpanojen kirjoittaminen on helppoa, ilmaista eikä vaadi kirjautumista ja käyttäjätunnusten luomista. Se toimii hyvin tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. 

Padlet

Padlet on kuin sähköinen ilmoitustaulu. Padletissa voit rakentaa viestiseinän ja lisätä sinne muistilappuja. Muistilappuihin voi liittää tekstin lisäksi kuvia ja linkkejä. Älypuhelimen kanssa käytettynä ehkä hankala, mutta muilla laitteilla toiminee hyvin.

Pinterest

Pinterestiin on helppo kerätä sisältöä itseäsi kiinnostavista aiheista. Voit esimerkiksi kerätä sinne vesien ja metsien kasvi- ja eläinlajien kuvia, joiden avulla voit harjoitella lajintunnistusta. Ja paljon muuta: mahdollisuudet ovat monet!

Twitter ja Storify

Keskustele opiskeltavasta aiheesta Twitterissä. Kirjoita twiitti ja merkitse se sopivalla tunnisteella eli hashtagilla eli # :lla. Voit seurata samasta aiheesta kirjoittavia ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan. Voit rakentaa kaikista saman tunnisteen twiiteistä yhteenvedon vaikka Storifyssa. Parhaimmillaan yhteenveto toimii loistavina muistiinpanoina opiskeltavasta aiheesta.

Notability

Tee käsitekarttoja ja ajatuskarttoja

CmapTools ja MindMeister

MindMup

Tee julisteita, sarjakuvia ja interaktiivisia kuvia

Canva

ThingLink

Strip Design

 

Tee ristikoita

Free Puzzlemaker

Tee käsitekortteja, pelejä ja kyselyitä

Quizlet

Ohjelma toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Quizletin avulla voit opetella esimerkiksi käsitteitä. Oppiminen alkaa kaksipuolisten korttien (flashcards)  avulla. Kirjoita kortin toiselle puolelle käsite (esim. eliö) ja toiselle puolelle käsitteen määritelmä (elävä olento, esimerkiksi bakteerit, alkueliöt, kasvit, sienet ja eläimet).

Kun kortit ovat valmiit (tai jos käytät esimerkiksi opettajan tekemiä kortteja), aloita opiskelu Learn-osiossa. Speller-osiossa voit kuunnella käsitteet ja niiden määritelmät. Test-osiossa voit vastata ohjelman automaattisesti laatimaan testiin. Scatter- ja Race-osioissa kokeilla osaatko käsitteet ja  pelata aikaa vastaan. Scatter-osiossa näytöllä näkyy käsitteitä ja niiden määritelmiä. Kun yhdistät oikean käsitteen oikeaan määritelmään, ne häipyvät. Tavoitteena on tyhjentää näyttö mahdollisimman nopeasti. Space Race-osiossa näytöllä liikkuu käsitteen määritelmä. Kirjoita määritelmään liittyvä käsite vastausruutuun ennen kuin määritelmä häviää näytöltä. Haasta kaverisi sekuntikilpaan :).

Voit jakaa valmiit kortit myös muille (työparillesi, ryhmällesi tai opettajallesi) esimerkiksi Twitterissä, Facebookissa tai sähköpostissa.

Kahoot!

Kahoot! on pelisovellus, jossa voit tehdä pelin oppimastasi aiheesta. Voit pelata sitä yhdessä muiden kanssa – vaikka seuraavalla oppitunnilla. Peliä tehdessäsi opit – tai jos osallistut opettajan tai kaverin tekemään peliin.

Socrative

Tee esityksiä

Prezi

Pearltrees

Animoto Video Maker

Fotobabble

Movenote

Movenote on hyvä tapa liittää kuviin, esimerkiksi diaesitykseen oma suullinen selitys. Ohjelma tallentaa kuvat ja selityksesi yhdeksi esityksesi, jonka voit lähettää esimerkiksi työparillesi tai opettajalle.

Write On Video

Explain everything

Morfo

Puppet Pals

Tee kirjoja

Book Creator

Tee animaatioita ja videoita

iMotion

iMotion on iPad ja iPhone-sovellus, jolla voi tehdä kuvista videoita.

Tästä löydät ohjeita.

iMovie

iMovie on ohjelma, jolla voi editoida videoita.

Tästä löydät ohjeita.

Tutki karttoja ja paikkoja

Google Earth

Tämä karttapalvelu ei varmaan esittelyjä kaipaa :). Se on jo varmasti tuttu ja hyväksi todettu…

Seterra

Ohjelmasta löydät erilaisia interaktiivisia karttoja, joiden avulla voi opetella maanosia, valtioita, kaupunkeja, saaria, vuoristoja, tulivuoria, meriä ja järviä – englanniksi.

Maailmankaikkeuden mittasuhteet

The Scale of the Universe: http://htwins.net/scale2/

Mercatorin arvoitus

https://gmaps-samples.googlecode.com/svn/trunk/poly/puzzledrag.html

Afrikan koko on isompi kuin arvasitkaan

http://knowmore.washingtonpost.com/2013/10/27/africa-is-much-much-bigger-than-you-think/?tid=sm_fb

Jos kaikki maapallon jäät sulaisivat

http://ngm.nationalgeographic.com/2013/09/rising-seas/if-ice-melted-map

GeoGuessr

GeoGuessr on peli, jossa voit tutustua maailmaan. Se näyttää sinulle kuvia (Google Street View) eri puolilta maailmaa. Sinun tehtävänäsi on kuvien sisältämien vihjeiden avulla päätellä, mistä päin maailmaa kuva on otettu ja sijoittaa se maailman kartalle.

Wikitude

Wikitude on maksuton sovellus, jonka voi ladata älypuhelimeen ja mobiililaitteeseen (joissa on satelliittipaikannus ja kompassi). Yksinkertaisimmillaan sen idea on katsoa sovelluksen kameranäkymän kautta jotakin paikkaa. Sovellus tunnistaa paikan ja näyttää siihen liittyvää tietoa.

Tee infografeja ja sanapilviä

Piktochart (infografeja)

Visual.ly (infografeja)

Tagxedo (sanapilviä)

Tee aikajanoja

TikiToki

TikiTokin avulla voit tehdä aikajanoja – esimerkiksi maapallon tapahtumista sen synnystä nykypäiviin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s