Suomen väestö

Ensimmäiset suomalaiset saapuivat maahamme Veiksel-jääkauden jälkeen noin 10 600 vuotta sitten. He asettuivat asumaan Ancylusjärven rannoille.

Valtaväestö ja vähemmistöt

Tehtäviä

1. Etsi tietoa Suomen vähemmistöistä. Asettaudu yhteen seuraavista rooleista ja kirjoita roolihahmosi elämäntarina tai tallenna se videolle. Kuvaile muun muassa seuraavia asioita: ikä, perhe, kotimaa, muuton syy, kotoutuminen, elintavat ym.

  • intialainen ilmastopakolainen,  afganistanilainen pakolainen, somalialainen kiintiöpakolainen,  ugandalainen turvapaikanhakija, malilainen siirtolainen,  laiton siirtolainen, suomalainen paluumuuttaja Amerikasta, suomalainen maailmankansalainen, saksalainen vaihto-oppilas, romanikerjääjä Romaniasta, virolainen maahanmuuttaja, suomenruotsalainen yläkoululainen,  helsinkiläinen saamelainen, suomalainen romani, suomalainen yliopisto-opiskelija ja suomenruotsalainen seniori

 

2. Rakenna työpöydälle Suomen väestöstä käsite- tai ajatuskartta. Käsitekartan sanat liittyvät väestönkasvuun, vähemmistöihin, kaupunki- ja maaseutuasutukseen, teollisuuteen ja liikenteeseen, energiankäyttöön ja aluesuunnitteluun. Ota kuva valmiista kartasta ja kertaa asiat kotona hyvin.

IMG_0367

Lue lisää

Suomen esihistoriasta Museoviraston sivuilta.

Suomi lukuina 2013

Oppilaiden töitä

Sofie Grusanderin (2010) tarina esi-isästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s