Jäätelöstäni löytyi pieni vihreä sammakko

Suklaajäätelöni paperissa oleva pieni vihreä sammakko tarkoittaa sitä, että osa jäätelön valmistuksessa käytetystä kaakaosta (suklaa valmistetaan kaakaosta, joka kasvaa puussa esimerkiksi Afrikassa) on tuotettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Tämä tarkoittaa taas sitä, että kaakaopuun viljelijöille esimerkiksi Ghanassa ja Tansaniassa pyritään saamaan hyvät ja oikeudenmukaiset työolot. Viljelijöille ja muille työntekijöille maksetaan minimipalkkaa parempaa palkkaa ja heillä on mahdollisuus sairaslomaan. Vihreä sammakko tarkoittaa myös sitä, että kaakaopuun viljelyssä pyritään säilyttämään luonnon monimuotoisuutta. Luonnon monimuotoisuus tarkoittaa sitä, että luonnossa – maailmassa – elää paljon erilaisia eliölajeja. Mitä enemmän lajeja, sen parempi eli kestävämpi maailma.

Toisin sanoen: vihreä sammakko on Rainforest Alliance– sertifikaatti eli merkki siitä, että tuotteen valmistaja (tässä tapauksessa jäätelön valmistaja) pyrkii säilyttämään luonnon monimuotoisuutta ja takaamaan kestävän elinkeinon tuotteen raaka-aineen viljelijöille ja muille työntekijöille. Sertifikaatti pyrkii myös vaikuttamaan kuluttajien käyttäytymiseen. Ostamalla sertifikaatilla merkittyjä tuotteita, yksittäinenkin kuluttaja voi toimia maapallon luonnon ja ihmisten hyväksi. Rainforest Alliance- sertifikaatin voi löytää myös teestä, kahvista, kaakaosta, suklaasta tai banaaneista.

Minä aion syödä jatkossakin vihreitä sammakoita, koska niistä tulee niin hyvä olo :D.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.