Opettaja on nyt Facebookissa

Enpä olisi uskonut vielä vuosi sitten, että löydän itseni Facebookista.

Tämä kaikki on lomautusten syytä. 11 päivän lomautukseni aikana minulla oli aikaa käydä päivittäin kahvakuulassa, spinningissä, juoksemassa pitkin ja poikin Perniön asemaa – ja pyöriä internetissä hankkimassa informaatioähkyä. Minulla oli aikaa myös siivota (se tosin ei ollut kivaa) ja tutustua syvällisemmin Facebookiin, johon minulle syntyi hetkeksi uusi riippuvuussuhde. Hetken hurman jälkeen FB-maailma alkoi kuitenkin ahdistaa ja ärsyttää. Tällä hetkellä olen onnekseni saavuttanut tasapainoisen mielentilan ja mietin vakavasti henkilökohtaisen profiilini sulkemista.

Sen sijaan ajattelin kokeilla miten FB toimii opetus- ja oppimisympäristönä. Luin internetissä tähän liittyen monenlaisia mielipiteitä. Parhaimmillaan FB voi olla hyvä keskusteluympäristö ja voi siten auttaa oppimista. On siis pakko kokeilla itse: jos (vaikka) pelottaa, kannattanee yrittää….

Perustin itselleni opeprofiilin, jossa julkaisuni ovat julkisia ja kaikille oppilailleni suunnattuja. En kutsu oppilaitani FB-kavereikseni. En myöskään hyväksy heidän kaveripyyntöjään. Olen perustellut toimintatapani sillä, että haluan pitää yksityiselämäni ja ammatillisen elämäni erillään. En myöskään halua tietää liikaa oppilaideni yksityiselämästä. Tästä huolimatta pidän oppilaistani.

Pyrin käyttämään FB:a lisätiedotuskanavana, jota oppilaat voivat halutessaan hyödyntää. Täysin vapaaehtoista siis. Pääasiallinen tiedostuskanava on kuitenkin Wilma. Oppilaiden tahtotilasta riippuen voimme perustaa FB:iin myös suljettuja ja salaisia keskusteluryhmiä. Tähän mennessä yksi opetusryhmäni on ottanut haasteen vastaan. He ovat minun ensimmäiset FB-koeihmiseni.  Lupaan kohdella heitä hyvin enkä (ainakin toivon niin) aiheuta heille kärsimystä. FB-koeihmisteni kanssa kokeilemme, miten heillä syntyy keskustelua opiskeltavasta aiheesta FB:ssa – sillä oppitunneilla heillä syntyy luonnostaan asiasta kuin asiasta. Ja se on täydellistä.

Toivon, että FB-sivuiltani oppilaani voivat löytää kaikkea kiinnostavaa biologiaan ja maantietoon liittyvää, kuten Perfect Worldin koskettavia tilannekuvia tai vinkkejä kiinnostaviin dokumentteihin. Ja tietenkin aion jakaa siellä(kin) omia ajatuksiani ja mielipiteitäni….halusittepa tai ette :D.

Tulevaisuus näyttää miten tässä käy. Käy katsomassa ja kommentoi.

2 thoughts on “Opettaja on nyt Facebookissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.