Vaikuttava ja osallistava Instagram

Vesikirppu

Syksyn biologian oppitunneilla on muun muassa tutkittu soluja, vesien mikroskooppisen pieniä eliöitä ja kuvattu eliöitä eliökokoelmiin.

Instagram on osoittautunut loistavaksi – sekä nopeaksi ja helpoksi – sisällön jakamisen paikaksi. Tässä on muutama esimerkki:

picssfromnature ja biogeoilua

Näin voit käyttää Instagramia biologian ja maantiedon oppimisessa:

  • Jaa omalla Instagram-tililläsi oppitunnin ja opiskeltaviin aiheisiin liittyvää sisältöä kuvina ja lyhyinä videoina. Tiivistä kuvien sisältö 140 merkkiin. Käytä yhdessä sovittua #aihetunnistetta, esimerkiksi #kasvinrakenne. Silloin muutkin löytävät tiettyyn aiheeseen, esimerkiksi kasvin rakenteeseen liittyvät kuvasi.
  • Jaa omassa Instagramissasi retki- ja matkakuviasi. Kerro muille mitä #aihetunnistetta käytät, niin voimme seurata retkiäsi ja matkaasi vaikka maantiedon oppitunneilla.
  • Etsi muiden jakamaa materiaalia käyttämällä tiettyjä #aihetunnisteita. Katso esimerkiksi, mitä muut ovat jakaneet aihetunnisteella #puutiainen tai #kevätseuranta. Seuraa muita ja tykkää kuvista.
  • Tee Instagram-tili, johon teet eliökokoelman. Käytä #aihetunnisteina esimerkiksi #eliökokoelma, #selkärangaton, #hämähäkkieläin, #vesihämähäkki ja niin edelleen. Tai paljasta eliöiden salatut elämät napakoissa kuvateksteissä.
  • Tee Instagram-tili, johon teet tutkimuksen lähiympäristöstäsi. Käytä #aihetunnisteina esimerkiksi #lähiympäristöni, #Perniö, #jääkaudenjäljet, #kivilajit ja niin edelleen. Voit myös kirjoittaa kuviin lyhyet kuvatekstit.
  • Tee Instagram-tili, johon keräät biologian ja maantiedon oppituntien sisältöjä päiväkirjamaisesti. Jaa siellä tekemiäsi töitä, tehtäviä, muistiinpanoja, ajatuksia ja ideoita, kysymyksiä ym. Tällainen Instagram-tili toimii hyvin oppimisesi päiväkirjana, portfoliona.
  • Tee Instagram-tili, johon keräät eri oppitunneilla, esimerkiksi biologian, kemian, terveystiedon ja kotitalouden oppitunneilla opiskeltuja asioita jostakin yhdestä aihekokonaisuudesta kuten ravinnosta. Käytä aihekokonaisuuteen sopivia aihetunnisteita esimerkiksi #ravinto. Näin Instagram-profiilisi voi auttaa yhdistämään eri oppiaineissa opittuja asioita kokonaisuuksiksi eli niin sanotun ilmiöoppimisen.

Ja mikä parasta: voit tehdä kaiken edellä olevan yhdessä muiden kanssa, yhteisöllisesti.

Jos keksit lisää keinoja hyödyntää Instagramia biologiassa ja maantiedossa, kokeile rohkeasti :).

Täältä löydät ohjeita ja vinkkejä Instagramin käyttöön yleensä:

Instagramin perusteet, Kuulu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.